• https://www.dagelijksestandaard.nl/binnenland/nederland-veilig-tegen-stroomuitval-spanje-en-portugal-dachten-dat-ook
    https://www.dagelijksestandaard.nl/binnenland/nederland-veilig-tegen-stroomuitval-spanje-en-portugal-dachten-dat-ook
    WWW.DAGELIJKSESTANDAARD.NL
    Nederland veilig? Dat dacht Spanje ook voor de stroomramp
    Experts stellen Nederlanders gerust: geen zorgen over stroomuitval. Maar Spanje en Portugal dachten dat ook. Zijn we wel zo veilig als wordt beweerd?
    0 Comments 0 Shares 4 Views
  • 🤣🤣🤣🤣🤣
    Laugh
    1
    0 Comments 0 Shares 11 Views
  • Elon Musk krijgt serieuze concurrentie in de ruimte: Amazon lanceert Project Kuiper.

    In de nacht van maandag op dinsdag heeft Amazon zijn eerste 27 internetsatellieten gelanceerd, als opstap naar een ambitieuze constellatie van meer dan 3.200 satellieten. Met ‘Project Kuiper’ wil het techbedrijf de strijd aangaan met Starlink, het netwerk van Elon Musks SpaceX.

    'Dit is nog maar het begin', zegt defensiespecialist Patrick Bolder van het Den Haag Centrum voor Strategische Studies. 'Amazon wil een compleet alternatief bouwen voor Starlink, met satellieten op verschillende hoogtes: 590, 610 en 630 kilometer boven de aarde. Dat is aanzienlijk hoger dan de satellieten van Starlink, die zich meestal op zo'n 500 tot 550 kilometer bevinden.'

    Toch is de achterstand op Starlink aanzienlijk. 'Starlink heeft inmiddels meer dan 7.500 satellieten in een baan om de aarde,' zegt Bolder. 'Het bedrijf heeft daarnaast al een sterke reputatie opgebouwd, met terminals die eenvoudig te gebruiken zijn.' Het is nog de vraag of Amazon datzelfde serviceniveau kan bereiken.

    Toch is het volgens Bolder wel duidelijk dat Amazon hier serieus in investeert. 'Satellieten bouwen en lanceren is niet goedkoop. Ze zullen dus wel degelijk een marktkans zien.'

    Naast commerciële belangen, ziet Bolder ook geopolitieke implicaties. 'Sommige mensen zijn wellicht klaar met Elon Musk, vanwege zijn politieke uitingen of zijn betrokkenheid bij Trump. Die zouden kunnen kiezen voor een alternatief zoals Kuiper.'

    Zo'n alternatief kan vooral van strategisch belang zijn voor landen als Oekraïne. Toen Elon Musk besloot de Starlink-verbinding tijdelijk te beperken, werd duidelijk hoe afhankelijk Oekraïne van dat netwerk was. 'In zo'n geval is het cruciaal om een alternatief achter de hand te hebben, zoals Kuiper of het Europese OneWeb,' zegt Bolder.

    OneWeb heeft op dit moment ongeveer 600 satellieten in een hogere baan en wordt ondersteund door geostationaire satellieten op 36.000 kilometer hoogte. Volgens de ceo van het bedrijf zou hun systeem direct als alternatief voor Oekraïne kunnen worden ingezet.

    Bolder waarschuwt wel voor een groeiend probleem: het risico op botsingen in de ruimte. 'Starlink wil uitbreiden naar 12.000, mogelijk zelfs 40.000 satellieten. Kuiper mikt op ruim 3.000, OneWeb heeft er al 600, en China werkt aan twee megaconstellaties van elk 10.000 satellieten. De ruimte raakt steeds voller.'

    Die drukte is niet zonder gevaar. 'Hoe afhankelijker we worden van het ruimtegebied, hoe groter het risico op botsingen, en dat is iets waar we serieus rekening mee moeten houden,' aldus Bolder.
    Elon Musk krijgt serieuze concurrentie in de ruimte: Amazon lanceert Project Kuiper. In de nacht van maandag op dinsdag heeft Amazon zijn eerste 27 internetsatellieten gelanceerd, als opstap naar een ambitieuze constellatie van meer dan 3.200 satellieten. Met ‘Project Kuiper’ wil het techbedrijf de strijd aangaan met Starlink, het netwerk van Elon Musks SpaceX. 'Dit is nog maar het begin', zegt defensiespecialist Patrick Bolder van het Den Haag Centrum voor Strategische Studies. 'Amazon wil een compleet alternatief bouwen voor Starlink, met satellieten op verschillende hoogtes: 590, 610 en 630 kilometer boven de aarde. Dat is aanzienlijk hoger dan de satellieten van Starlink, die zich meestal op zo'n 500 tot 550 kilometer bevinden.' Toch is de achterstand op Starlink aanzienlijk. 'Starlink heeft inmiddels meer dan 7.500 satellieten in een baan om de aarde,' zegt Bolder. 'Het bedrijf heeft daarnaast al een sterke reputatie opgebouwd, met terminals die eenvoudig te gebruiken zijn.' Het is nog de vraag of Amazon datzelfde serviceniveau kan bereiken. Toch is het volgens Bolder wel duidelijk dat Amazon hier serieus in investeert. 'Satellieten bouwen en lanceren is niet goedkoop. Ze zullen dus wel degelijk een marktkans zien.' Naast commerciële belangen, ziet Bolder ook geopolitieke implicaties. 'Sommige mensen zijn wellicht klaar met Elon Musk, vanwege zijn politieke uitingen of zijn betrokkenheid bij Trump. Die zouden kunnen kiezen voor een alternatief zoals Kuiper.' Zo'n alternatief kan vooral van strategisch belang zijn voor landen als Oekraïne. Toen Elon Musk besloot de Starlink-verbinding tijdelijk te beperken, werd duidelijk hoe afhankelijk Oekraïne van dat netwerk was. 'In zo'n geval is het cruciaal om een alternatief achter de hand te hebben, zoals Kuiper of het Europese OneWeb,' zegt Bolder. OneWeb heeft op dit moment ongeveer 600 satellieten in een hogere baan en wordt ondersteund door geostationaire satellieten op 36.000 kilometer hoogte. Volgens de ceo van het bedrijf zou hun systeem direct als alternatief voor Oekraïne kunnen worden ingezet. Bolder waarschuwt wel voor een groeiend probleem: het risico op botsingen in de ruimte. 'Starlink wil uitbreiden naar 12.000, mogelijk zelfs 40.000 satellieten. Kuiper mikt op ruim 3.000, OneWeb heeft er al 600, en China werkt aan twee megaconstellaties van elk 10.000 satellieten. De ruimte raakt steeds voller.' Die drukte is niet zonder gevaar. 'Hoe afhankelijker we worden van het ruimtegebied, hoe groter het risico op botsingen, en dat is iets waar we serieus rekening mee moeten houden,' aldus Bolder.
    0 Comments 0 Shares 16 Views
  • Taakstraf voor jonge bestuurder die, afgeleid door zijn telefoon, fietser (78) doodreed. (Straffen, gaan nergens meer over)

    Een 23-jarige automobilist uit Schiedam, die twee jaar geleden een 78-jarige fietser doodreed in Vlaardingen, is veroordeeld tot 240 uur taakstraf, een maand voorwaardelijke celstraf en vijf maanden rijontzegging. Volgens de rechtbank in Rotterdam reed de man onvoorzichtig, negeerde hij verkeersborden en zat hij kort voor het ongeluk op zijn telefoon.

    Bijna twee jaar geleden, op 23 mei 2023, gaat het mis op de kruising van de Zwanensingel en de Achterlangs in Vlaardingen. De verdachte rijdt een fietser aan, die hierbij ernstig gewond raakt. Twee weken later overlijdt het slachtoffer in het ziekenhuis aan de gevolgen van zijn verwondingen.
    De Schiedammer rijdt over de Zwanensingel, ter hoogte van de Achterlangs. Hij rijdt onder twee viaducten, waar op dat moment wegwerkzaamheden zijn. Er staan borden die een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur aangeven. Ook staan er hekwerken en veiligheidspalen. De verdachte rijdt echter met 50 kilometer per uur over de weg en remt niet af op de oversteekplaatsen, waar het uitzicht minder goed is door de werkzaamheden.

    Daarnaast is de verdachte tijdens het rijden bezig met zijn telefoon, die in de bekerhouder onder de radio ligt. Zo kijkt hij tijdens de rit naar de binnenkomende meldingen en pakt hij zijn telefoon soms ook op.
    Verdachte was onvoorzichtig en reed onoplettend
    De verdachte ontkent niet dat hij tijdens het rijden met zijn telefoon bezig was, maar volgens zijn advocaat betekent dit niet dat de verdachte hierdoor afgeleid was van het verkeer. De rechtbank ziet dit anders: uit onderzoek op de telefoon blijkt dat in de minuten voorafgaand aan het ongeval veel menselijke handelingen op het toestel zijn geregistreerd en ook dat kort voor het ongeval gebruik is gemaakt van het toestel.

    Gelet op de werkzaamheden en de onoverzichtelijke verkeerssituatie had de verdachte extra moeten opletten. Dat was hij niet, concludeert de rechtbank. De verdachte hield zich niet alleen aan de maximumsnelheid, remde niet af voor oversteekplaatsen en was tijdens het rijden bezig met zijn telefoon. Daarmee heeft de verdachte aanmerkelijk onvoorzichtig en onoplettend gereden als gevolg waarvan het slachtoffer is overleden.

    Vanwege zijn onvoorzichtige en oplettende rijgedrag veroordeelt de rechtbank de verdachte tot 240 uur taakstraf, een maand voorwaardelijke celstraf en vijf maanden rijontzegging. De rechter kiest voor een taakstraf in plaats van een celstraf vanwege persoonlijke omstandigheden van de verdachte. Welke dat zijn, is niet bekend gemaakt.

    Het is overigens niet de eerste keer dat de verdachte de verkeersregels overtreedt. Op het moment van het dodelijke ongeval heeft hij zijn rijbewijs pas een maand terug; het was ingenomen na een eerdere veroordeling. En na het fatale ongeluk in Vlaardingen gaat hij op 12 februari en 12 april 2024 opnieuw in de fout, beide keren rijdt hij te hard. Tijdens het laatste incident haalt hij zelfs een snelheid van 180 kilometer per uur op een weg waar slechts 80 is toegestaan. Hij krijgt hierom nog vijf maanden extra rijontzegging.
    Taakstraf voor jonge bestuurder die, afgeleid door zijn telefoon, fietser (78) doodreed. (Straffen, gaan nergens meer over) Een 23-jarige automobilist uit Schiedam, die twee jaar geleden een 78-jarige fietser doodreed in Vlaardingen, is veroordeeld tot 240 uur taakstraf, een maand voorwaardelijke celstraf en vijf maanden rijontzegging. Volgens de rechtbank in Rotterdam reed de man onvoorzichtig, negeerde hij verkeersborden en zat hij kort voor het ongeluk op zijn telefoon. Bijna twee jaar geleden, op 23 mei 2023, gaat het mis op de kruising van de Zwanensingel en de Achterlangs in Vlaardingen. De verdachte rijdt een fietser aan, die hierbij ernstig gewond raakt. Twee weken later overlijdt het slachtoffer in het ziekenhuis aan de gevolgen van zijn verwondingen. De Schiedammer rijdt over de Zwanensingel, ter hoogte van de Achterlangs. Hij rijdt onder twee viaducten, waar op dat moment wegwerkzaamheden zijn. Er staan borden die een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur aangeven. Ook staan er hekwerken en veiligheidspalen. De verdachte rijdt echter met 50 kilometer per uur over de weg en remt niet af op de oversteekplaatsen, waar het uitzicht minder goed is door de werkzaamheden. Daarnaast is de verdachte tijdens het rijden bezig met zijn telefoon, die in de bekerhouder onder de radio ligt. Zo kijkt hij tijdens de rit naar de binnenkomende meldingen en pakt hij zijn telefoon soms ook op. Verdachte was onvoorzichtig en reed onoplettend De verdachte ontkent niet dat hij tijdens het rijden met zijn telefoon bezig was, maar volgens zijn advocaat betekent dit niet dat de verdachte hierdoor afgeleid was van het verkeer. De rechtbank ziet dit anders: uit onderzoek op de telefoon blijkt dat in de minuten voorafgaand aan het ongeval veel menselijke handelingen op het toestel zijn geregistreerd en ook dat kort voor het ongeval gebruik is gemaakt van het toestel. Gelet op de werkzaamheden en de onoverzichtelijke verkeerssituatie had de verdachte extra moeten opletten. Dat was hij niet, concludeert de rechtbank. De verdachte hield zich niet alleen aan de maximumsnelheid, remde niet af voor oversteekplaatsen en was tijdens het rijden bezig met zijn telefoon. Daarmee heeft de verdachte aanmerkelijk onvoorzichtig en onoplettend gereden als gevolg waarvan het slachtoffer is overleden. Vanwege zijn onvoorzichtige en oplettende rijgedrag veroordeelt de rechtbank de verdachte tot 240 uur taakstraf, een maand voorwaardelijke celstraf en vijf maanden rijontzegging. De rechter kiest voor een taakstraf in plaats van een celstraf vanwege persoonlijke omstandigheden van de verdachte. Welke dat zijn, is niet bekend gemaakt. Het is overigens niet de eerste keer dat de verdachte de verkeersregels overtreedt. Op het moment van het dodelijke ongeval heeft hij zijn rijbewijs pas een maand terug; het was ingenomen na een eerdere veroordeling. En na het fatale ongeluk in Vlaardingen gaat hij op 12 februari en 12 april 2024 opnieuw in de fout, beide keren rijdt hij te hard. Tijdens het laatste incident haalt hij zelfs een snelheid van 180 kilometer per uur op een weg waar slechts 80 is toegestaan. Hij krijgt hierom nog vijf maanden extra rijontzegging.
    0 Comments 0 Shares 11 Views
  • 0 Comments 0 Shares 4 Views
  • Gefilmd deze namiddag tijdens de blackout in Spanje.

    Alle "wind-hoax-dingen" staan stil ...
    en dan heb ik een vraagje : als de elektriciteit uitvalt (zoals hier gebeurde), is er dan geen "kracht" meer om de wieken te doen draaien van de grote ondingen ?
    Ik dacht dat die draaiden op "wind" ?
    Was het compleet windstil misschien ? Geen zuchtje, geen briesje wind ?

    Gingen wind en zon het niet overnemen van onze betrouwbare kerncentrales ?

    Als dit een tijdje moest aanhouden : veel succes met je elektrische wagens, je elektronische betalingen, ...
    Gefilmd deze namiddag tijdens de blackout in Spanje. Alle "wind-hoax-dingen" staan stil ... en dan heb ik een vraagje : als de elektriciteit uitvalt (zoals hier gebeurde), is er dan geen "kracht" meer om de wieken te doen draaien van de grote ondingen ? Ik dacht dat die draaiden op "wind" ? Was het compleet windstil misschien ? Geen zuchtje, geen briesje wind ? Gingen wind en zon het niet overnemen van onze betrouwbare kerncentrales ? Als dit een tijdje moest aanhouden : veel succes met je elektrische wagens, je elektronische betalingen, ...
    0 Comments 0 Shares 13 Views 2
  • 😂
    Laugh
    1
    0 Comments 0 Shares 7 Views
  • Pal bij ons voor de deur.
    https://x.com/RedactieD8/status/1917285155896426881?s=19
    Pal bij ons voor de deur. https://x.com/RedactieD8/status/1917285155896426881?s=19
    Sad
    1
    0 Comments 0 Shares 15 Views
  • Laugh
    3
    0 Comments 0 Shares 6 Views
  • https://www.dagelijksestandaard.nl/politiek/maxima-slaat-wartaal-uit-over-overleden-paus
    https://www.dagelijksestandaard.nl/politiek/maxima-slaat-wartaal-uit-over-overleden-paus
    WWW.DAGELIJKSESTANDAARD.NL
    Wartaal Maxima: 'Feestje leuker dan paus'?
    Op Koningsdag gaf Maxima een wartaal-antwoord op de vraag waarom ze niet bij de paus was. "Maar we zijn hier samen... ook in verdriet." Wat?
    0 Comments 0 Shares 5 Views